mandag 15. oktober 2012

I hæla på Kowalczyk - på tur med Team 2 United Bakeries

Spise, trene, spise, sove, trene, spise, sove, ni dager til ende i gult og sort på sti, vei, myr, i gresset, i hoppbakke, i utforbakke, på snø, alt med en fantastisk offensiv og morsom gjeng. Det er en boble man har lite lyst til å komme ut av, men så mye vi enn skulle ha ønsket det i disse ni dagene, heltidsutøvere er vi ikke og blåmandagen kom hvor joggesko måtte byttes ut med høye hæler og komfortabelt treningstøy med noe langt mer formelt. Her kommer et forsøk på en oppsummering av en treningsferie som jeg allerede lengter tilbake til og som SKAL gjentas 11.-20. oktober neste år.


Teamet


Vi bar drakta med stolthet og fikk etter hvert ganske mye oppmerksomhet. Om det skyldes at vi etter tur og orden prøvde å henge på ukjente russere, Teichmann og Kowalczyk, eller om det var fordi de lette etter Thomas Alsgaard, Jørgen Brink og Petter Northug blant oss, vites ikke, men vi gjorde så godt vi kunne, svarte på alle spørsmål fra innpåslitne journalister (skiclassics.com) og skrev autografer så krampa tok oss for alle ivrige autografjegere, uansett alder...





Stedet med stor S



Seiser Alm og Sporthotel Sonne var første stopp. Det er et sted som knapt kan beskrives med ord, men som kan oppleves og nytes på alle tenkelige måter, til fots, på sykkel, på rulleski (snart på ski, jeg skal tilbake i januar etter Marcialonga), eller rett og slett bare fra en fluktstol på en terrasse. Topper på nesten 3000m kan nås i løpet av formiddagsøkten og det ligger gourmet-stuber og turisthytter akkurat der du trenger dem for å fylle opp karbolagrene etter hvert som kilometrene tilbakelegges. 



Treningsøktene


Dette ble unnagjort: 3 rulleskiøkter (intervall motbakke, langkjøring motbakke, stakeøkt), topptur, to rolige langkjøringer på beina, ettermiddagstur på sykkel, husmortrim i gresset (hvem sto lengst i planken?), spenstøkt i hoppbakken i Kulm, 3 økter på ski, motbakkeøkt i utforbakken i Schladming - før jeg fikk sår hals og kastet inn håndkleet... Frisk igjen nå!



På snø - endelig


Egentlig skulle vi til Val Senales, men pga mangel på snø havnet vi i Ramsau i stedet. Breen i Ramsau kom som et lite sjokk. Første treningsdag var det en maurtue med dårlig føre, melkesyre over øyenbrynene og snøfokk. Etter hvert ble "drikkestoppene" færre og flyten bedre og solen tittet frem innimellom alle svingene. Ja, for hvilken fantastisk anledning til å øve sving i utforbakke..! Jeg kan rapportere at Kowalczyk fortsatt kjører like dårlig utfor, men der stopper den gode nyheten, for maken til fart på en dame uten staver. Med én stav eller ingen dunket hun forbi menn i sin beste alder MED staver, runde på runde, blid som ei sol! Bjørgen skal nok få konkurranse til vinteren også...




Takk for turen, folkens!
Og en stor takk til United Bakeries for å føre så mange herlige mennesker sammen!




2 kommentarer:

  1. Fantastisk lesning! Tusen takk for turen :)
    Neste år blir det revansj i planken! Du var sterk! Slo hele laget - det må frem i lyset!
    Drar tilbake til boblen når som helst :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, kommer til å leve til neste år på den seieren :)

      Slett